Westtec innovations


Maatwerk voor agrarisch sector

Voor elke boomgaard een Flexotrac


Westtec Innovations is zeker geen nieuwkomer in de wereld van de mechanisatie voor de agrarische sector. Al bijna 50 jaar is het bedrijf hierin actief en heeft met de ontwikkeling van diverse machines en machine onderdelen een belangrijke bijdrage mogen leveren aan de vooruitgang in deze sector.

Mede dankzij 70 jaar van hoogwaardige technologische ontwikkeling zijn de meest geavanceerde technieken royaal voor handen. Desondanks heeft o.a. de fruitteelt steeds ingezet op arbeid en heeft mechanisatie in de fruitteelt zich ontwikkeld tot bescheiden middelen. Zo worden nog steeds 500-600 manuren ingezet om 1 Ha fruit te telen en worden nog steeds 25 fruitsoorten handmatig geoogst en gedeeltelijk verwerkt. Door onder andere de vergrijzing, steeds hogere lonen, kosten en opgelegde regelgeving door de overheid, zullen de kosten per kg eindproduct steeds hoger worden. Als de sector in staat wil blijven mondiaal concurrerend fruit te blijven produceren in relatie met een gezonde bedrijfsvoering, zal de kostprijs omlaag moeten.

Hoe kunnen we dit bereiken?

1) Ontlasting van fysiek arbeid

2) Verhogen van de prestatie bij handarbeid per man/uur

3) Innoveren in mechanisatie en automatisering


Om dit te bereiken heeft Westtec Innovations een speciaal platform ontwikkeld, wat kan worden voorzien van meerdere tractiemogelijkheden. Voor dit platform zijn meerdere fruitteelttools beschikbaar. De grote flexibiliteit wordt het Platform resulteert uiteindelijk in meer dan 200 mogelijkheden en wordt dan ook in de markt gezet onder de merknaam FLEXOTRAC.

Westtec Innovations "Voor elke boomgaard een FLEXOTRAC".


 
 
   Producten  
 Contact  
 Routebeschrijving  
Wie zijn wij  
Hoe werken wij  
History  
Disclaimer