Westtec innovations


Speciale projecten

Met meer dan 50 jaar ervaring in de agrarische sector, verstaat Westtec Innovations de kunst om de vraag vanuit de sector te vertalen naar een machine die voor de opdrachtgever bijdraagt aan een verlaging van de kosten en een verhoging van de prestatie, met vaak een zelfs een verhoging van de kwaliteit. De kracht zit hem in "niet proberen het wiel opnieuw uit te vinden" maar het slim toepassen en combineren van reeds bestaande en beproefde machines of componenten, die dan vaak met enige aanpassing in de lay-out van de nieuwe machine geïntegreerd kunnen worden. Zo zijn er, in nauw overleg met de eindgebruiker, diverse projecten voor diverse agrarische toepassingen ontworpen en fysiek gerealiseerd.

TRIMMER 3.0. Concept ontwerp voor het snoeien van bos en haagplanten. Samen met de opdrachtgevers is gekozen voor een standaard Volvo shovel. Het contragewicht is bevestigd aan de eerste kolom, zodat de machine naar 2 kanten kan werken. Hierbij blijft de gewichtsverdeling optimaal. Standaard wordt de machine uitgerust op brede lage drukbanden echter voor natte omstandigheden kunnen driehoektracksystemen gemonteerd worden, die snel kunnen worden uitgewisseld, zodat gebruikers snel kunnen anticiperen op de omstandigheden. Met een voetafdruk van 3,5 m2 wordt de druk tot wel 5x verlaagd t.o.v. banden. Machines operationeel medio 2024.
MULTITRACK. Machine ontwikkeld op basis van een rupsplatform, voorzien van cabine, vloeistoftank en motorpack. Speciale projecten Multitrack, verzorgingsunit geschikt voor 3 x 5 plantrijen, tracksysteem + verzorgingsunit verstelbaar van 1,5 - 1,8 mtr spoorafstand. Verzorgingsunit geschikt voor mechanische, chemische of ecologische onkruidbestrijding en/of het gecombineerd toedienen van meststoffen. De pneumatische kunstmestunit kan worden uitgewisseld met volveld sproeimachine voor het bestrijden van verschillende ongedierte en/of schimmels.
Olive Harvester. Concept machine voor het oogsten van olijven, d.m.v. een speciaal gepatenteerd oogstsysteem. De vrije doorgang in oogststand 4.0 x 4,2 mtr. Dit om schade aan de bomen te minimaliseren. In transportstand meet de machine 3,0 x 3,8 mtr. uitwendig. De standaard versie is op wielen, als optie kunnen driehoektracks gemonteerd worden.
Machine in transport.
  Tracked sprayer. Van 3 rij KWH sprayer wielen vervangen door vlakke rupssystemen, dit om spoorvorming in de grasbaan te voorkomen. Deze KWH heeft een boogy systeem zodat tracks, voor een optimale drukverdeling de oneffenheden kunnen volgen. Boogy systeem optionaal, ook leverbaar voor machines met een vaste as constructie. Tracks leverbaar in 320 en 450 mm breedte.
Kool- en worteloogstmachine. Op basis van een rupsplatform is een 3 rij kooloogstmachine t.b.v. versmarkt, industrie als langdurige bewaring. De 3 oogstunits zijn voorzien van speciale techniek die zorgt voor een recht snijvlak bij het ontdoen van de wortel. De kooloogstunit is uitwisselbaar met een 3 rij wortel oogstunit.
Planttrack. Plantmachine behuizing. Hydrauliek systeem aangedreven door geluidsarme Dieselmotor, 4 stuurbare vlakke tracksystemen, volledig automatisch gestuurd op basis van GPS, machine ingericht voor een aangename werksfeer met ledverlichting, audio installatie, perslucht en remote controle systeem, behuizing geschikt voor meerdere plantsystemen.
Plant harvester. Concept machine op basis van een platform op rupsen, voor het oogsten van bos en haagplanten met 3 rijen per bed. Planten worden gerooid en d.m.v. klemband getransporteerd naar een hoofdband waar ze op zwad worden gelegd, vervolgens komen ze op een verzamelband die ze vervolgens transporteert naar de container. Voor transport over de weg kan de machine volledig hydraulisch worden ingeklapt en vervoerd worden op een dieplader. Middels 2 wielstellen kan machine ook achter een tractor verplaatst worden.