Westtec innovaties


Basis platform
Het FLEXOTRAC basis platform is uitgerust met een diesel-hydraulisch aangedreven unit. De 42Hp geluidsarme Dieselmotor, heeft een direct ingespoten zeer zuinig brandstof inspuit systeem en voldoet aan de Stage 3A norm. De standaard tractie wordt verzorgd door 2 aangedreven wielen met als optie een aandrijving van het derde wiel. Het 3 wielconcept heeft een zeer laag zwaartepunt in combinatie met de grote brede banden, die tevens zorgen voor een minimale insporing en maximale trekkracht, is de machine zeer stabiel en heeft een zeer korte draaicirkel. Met de speciaal ontworpen wielaandrijvingen is een minimale snelheid te realiseren van 100mtr/h en een maximale van 10km/h. De aandrijving is mechanisch ontkoppel baar, zodat het platform voor transport over langere afstand gesleept kan worden door een tractor. De wielportalen zijn mechanisch in hoogte verstelbaar. Als optie kan het platform worden uitgerust met een manueel of automatisch bedient hydraulisch waterpassysteem. Als automatisch stuursysteem kan uit meerdere opties worden gekozen, zoals: mechanisch, Ultra-soon, laser of GPS


Door het modulaire ontwerp kunnen alle FLEXOTRAC basisplatforms worden uitgerust zowel met wielen als met rupsen, rupsbreedtes 30 en 35 cm.
Het Flexotrac concept is uit te rusten met vele opties, zoals: Mechanisch ontkoppelbare wielportalen, zodat machine vrij gesleept kan worden door een tractor, manueel of automatisch bedient waterpas systeem, meerdere stuursystemen w.o. ultra-soon, laser en GPS.
Voor gebruikers die als uitgangspunt de voorkeur geven aan wielen maar als optie de mogelijkheid voor rupsen willen toepassen, heeft Westtec Innovations een set driehoek rupsframe ontwikkeld wat met een half uur vervangbaar is met wielen zonder verdere aanpassingen aan de basis machine. In de praktijk hebben rupsen duidelijk hun voordelen, zoals: geen insporing, geen grasmat beschadiging, altijd kunnen rijden ook op sterk hellend terrein, enorme tractie, grote stabiliteit, etc.